lördag 1 oktober 2011

förskolan

I veckan har jag kämpat med att försöka byta förskola till Alice. Hon börjar ju egentligen på måndag här i området vi bor nu.
Tydligen finns en regel som säger att ansökan om byte endast får ske under april. Jag försökte trycka lite på att vi faktiskt inte har börjat ännu och efter en sisådär fem samtal blev vi plötsligt erbjudna en plats. Jag bad att få återkomma, hoppade in i bilen och åkte dit för att checka läget på utemiljlön vilket jag tycker är bland det viktigaste. Nej, nej, nej.
Med andra ord behöll vi platsen vi redan hade vilket är en förskola som vi vet uppskattad av många föräldrar och barn, för att till våren kunna ansöka om plats till en förskola som känns minst lika bra fast i ett närmare område. Alternativet var ju att tacka ja till något som inte får oss känna trygghet vilket skulle betyda att vi ändå behöver ansöka om ett byte - och för den skullen känns det hundra gånger bättre att köra över halva stan.
Men så fick jag ett mycket trevligt samtal i fredags; en plats hade blivit ledig på en förskola vi hade spanat in. Jag ringde dem och frågade om vi fick komma på ett kort besök vilket inte var några problem. Vilken utemiljö! Skogen, skogen, skogen. Stor skymd uteplats med skogen i direkt anslutning i tre väderstreck. Där börjar Alice om två veckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar