tisdag 11 oktober 2011

20 days

Om 20 dagar sitter vi i vårt nya vardagsrum framför den härliga kakelugnen.

Den stora dagen närmar sig med stormsteg. I går hade vi sista lägenhetsvisningen och på torsdag drar budgivningen igång.

När det kommer till husrenovering har vi fått lika många råd som det finns alternativ. Frågan är om det bästa vore att bo in sig och låta det ta den tid det tar? Eller göra det mesta innan inflyttning och på så sätt spara tid på att inte flytta runt möbler och dessutom slippa bo i byggdamm som flyger runt?

Eftersom vi har letat hus i över två år är inspirationsmappen på datorn överfull, pärmen i bokhyllan med urklipp från tidningar - den svämmar snart över, jag har plöjt säkert ett hundratal med inredningstidningar, vi har renoverat två lägenheter tidigare och gjort både små och stora misstag som vi kan dra nytta av. Ja, mer redo än såhär kommer jag nog aldrig bli - och det talar ju för att sätta bollen i rullning direkt.

Så, vi beslutat oss för att behålla lägenheten november ut för att göra det mesta innan vi flyttar in. Vi lämnar några mindre projekt samt köksrenoveringen som vi tänker pyssla med nästa sommar när vi kan flytta ut till sommarstugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar