fredag 4 juni 2010

92.5%


I morgon går jag in i vecka 38 vilket betyder att 92.5% av graviditeten är avklarad. Jag ser ljuset i tunneln! Har börjat känna mig väldigt tung nu. Jag längtar verkligen efter att få röra på fläsket utan att behöva dö av onda sammandragningar.

När fick du reda på att du var gravid? 27 okt 2009.
När är du beräknad? 25 juni 2010.
Blev graviditeten en chock? Ja, eftersom jag åt p-piller. Men nu känns allt så självklart och jag kunde inte vara lyckligare!
Hur märkte du att du var gravid? Var konstant trött, yr och illamående.
Hur gammal var du? 21.
När berättade du för familj och vänner? Ungefär i v 10.
Hur reagerade dom? Mycket positivt.
Hur många ultraljud har du gjort? Det första i vecka 6 för att fastställa graviditens längd eftersom man inte har mens när man äter cerazett. Det andra i vecka 17 vilket var ett vanligt rul. Det tredje i vecka 22 för könsbestämning.

Komplikationer

Har du haft mycket halsbränna? Inte det minsta.
Spydde du mycket i början av graviditeten? Inte en endaste gång men mådde väldigt dåligt. Doften av kylskåp var det värsta jag visste.
Vilka har varit dina favoriträtter? Morötter, kokt potatis, apelsiner, äpplen och rostat bröd. Kokt potatis var väldigt otippat eftersom jag aldrig tyckt om det tidigare.
Vilken har varit din/dina favoritdrycker? Kolsyra i alla former. Gärna Loka eller Ramlösa, med citronsmak eller naturell.
Vad har du inte tyckt om i matväg? När jag blev gravid körde jag Atkins och helt plötsligt ville jag bara spy av tanken på kött och feta såser. Det varade i ca 15 veckor. Jag kan tänka mig att det var kroppens sätt att reglera balansen för bebisens skull. Kroppen är häftig!
Har du haft mycket foglossning? Inte alls mycket men kände av det mellan v 15-25.
Har du haft mycket sammandragningar? Ja från vecka 34 ungefär. Ofta, många och smärtsamma. Dom kommer oftast vid ansträngning men även om jag sitter för länge.
Vilken sovställning har varit bäst? Helt klart på vänster sida då en punkt på höger skuldra gör ont när jag ligger i sängen.

Mammakroppen

Vilka har varit dina favoritkläder under graviditeten? Leggings och stora härliga tröjor, gärna koftor.
Ditt sf mått just nu? 33 cm sista mätningen.
Har du fått bristningar? Nix.
Har du mycket vätska i kroppen? Än så länge inga svullna fötter och händer.
Har du gått upp mycket i vikt? 18 kg.
Hur ser du på graviditeten? Med längtan, glädje och kärlek.
Dina känslor inför förlossningen? Jag tror såklart att det blir tufft men samtidigt en mäktig upplevelse.
Hur vill du att din förlossning ska se ut? Jag är förberedd att man inte kan vara förberedd.

Bebisen

När kände du bebisens första sparkar? I vecka 25 ungefär (moderkakan i framvägg) Det är svårt att veta vad som verkligen är bebisens rörelser om man inte har upplevt det tidigare.
Tror du att det är en pojke eller flicka? Vi vet att det är en liten flicka.

1 kommentar: